Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 3 lžícemi sádla. Odložte stranou. Další 3 lžíce sádla rozpalte v hrnci a dozlatova na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidejte cukr, který nechte zkaramelizovat, přidejte ocet a počkejte, až se odpaří. Přimíchejte šípkovou marmeládu a koření. Vložte opečené maso, podlijte vínem a vodou tak, aby bylo ponořené. Vařte přibližně 60 minut doměkka, poté maso vyjměte a dejte stranou. Ze zbylé třetiny sádla a mouky připravte jíšku, vmíchejte do omáčky a nechte povařit asi 15 minut. Poté vše propasírujte přes jemné sítko. Dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte krájené na plátky s karlovarským knedlíkem.