info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéDaňčí plec se šípkovou omáčkou

Daňčí plec se šípkovou omáčkou

ReceptyMasové
13. 7. 2024


Ingredience na 4 porce:

  • 1 kg daňčí plece
  • 150 g šípkové marmelády
  • 200 ml červeného vína
  • 150 g mrkve
  • 150 g petržele
  • 150 g celeru
  • 2 cibule
  • 1 lžíce cukru
  • 3 lžíce červeného vinného octu
  • 9 lžic rozpuštěného sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • jalovec, bobkový list, nové koření

Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 3 lžícemi sádla. Odložte stranou. Další 3 lžíce sádla rozpalte v hrnci a dozlatova na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidejte cukr, který nechte zkaramelizovat, přidejte ocet a počkejte, až se odpaří. Přimíchejte šípkovou marmeládu a koření. Vložte opečené maso, podlijte vínem a vodou tak, aby bylo ponořené. Vařte přibližně 60 minut doměkka, poté maso vyjměte a dejte stranou. Ze zbylé třetiny sádla a mouky připravte jíšku, vmíchejte do omáčky a nechte povařit asi 15 minut. Poté vše propasírujte přes jemné sítko. Dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte krájené na plátky s karlovarským knedlíkem.

Budou se vám hodit: