Daňčí plec se šípkovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:
- 1 kg daňčí plece
- 150 g šípkové marmelády
- 200 ml červeného vína
- 150 g mrkve
- 150 g petržele
- 150 g celeru
- 2 cibule
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce červeného vinného octu
- 9 lžic rozpuštěného sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- jalovec, bobkový list, nové koření
Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 3 lžícemi sádla. Odložte stranou. Další 3 lžíce sádla rozpalte v hrnci a dozlatova na něm orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidejte cukr, který nechte zkaramelizovat, přidejte ocet a počkejte, až se odpaří. Přimíchejte šípkovou marmeládu a koření. Vložte opečené maso, podlijte vínem a vodou tak, aby bylo ponořené. Vařte přibližně 60 minut doměkka, poté maso vyjměte a dejte stranou. Ze zbylé třetiny sádla a mouky připravte jíšku, vmíchejte do omáčky a nechte povařit asi 15 minut. Poté vše propasírujte přes jemné sítko. Dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte krájené na plátky s karlovarským knedlíkem.
Budou se vám hodit:
0

















