info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaZelenina v parmazánovém těstíčku

Zelenina v parmazánovém těstíčku

ReceptyBez masa
10. 5. 2021
Zelenina v parmazánovém těstíčku

Ingredience:

  • 500 g čerstvé zeleniny
  • 2 vejce, 100 ml smetany
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 50 g hladké mouky
  • lžíce škrobové moučky a olej na smažení
Na dresink:
  • 200 g čerstvého sýra (lučiny)
  • svazek bylinek (kopr, petrželová nať, libeček,
  • estragon), sladká smetana, sůl
Z vajec, škrobové moučky, strouhaného parmazánu, mouky a smetany vymíchejte hustější těstíčko a nechte ho několik minut odpočinout. Sýr v té době nabobtná, nasaje do sebe vlhkost a tím těstíčko zahoustne. Papriky, cuketu, lilek, povařené fazolové lusky a další zeleninu nakrájejte na stejnoměrné kousky (proužky, hranolky). Ty pak namáčejte v těstíčku a smažte na pánvi ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Ke smažené zelenině připravte speciální dresink z posekaných bylinek, soli a smetanou zředěného čerstvého sýra. Můžete také použít tvaroh nebo některý jiný druh sýra.
 

Budou se vám hodit: