info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéZdravá domácí šunka bez éček? Žádná věda, s Tescomou je to snadné!

Zdravá domácí šunka bez éček? Žádná věda, s Tescomou je to snadné!

ReceptyMasové
29. 10. 2015
Zdravá drůbeží šunka? Ano, i oblíbená lahůdka českých domácností může být skutečně nezávadná, bez éček, chemikálií, karcinogenních látek. Záleží na jednom: vědět, jak na to. A my v TESCOMĚ to víme!

Určitě to dobře znáte: stojíte před regálem v supermarketu a srovnáváte, která šunka má vyšší podíl masa, méně soli, je bez éček. Zkrátka, hledáte takovou, kterou bez rizika může dát k svačině i vašim nejmenším. Máme pro vás radu - nehledejte, nezkoumejte. Uvařte si vlastní! S naším šunkovarem PRESTO to zvládne i kuchařský začátečník. 
„Příprava je snadná a výsledek přímo báječný. Až ochutnáte domácí dušenou šunku, ať už kuřecí nebo krůtí, nebudete chtít jinou. S obyčejnou průmyslově vyráběnou se to nedá srovnat,“ říká kuchař Tescomy Pavel Šnajdr.
 

Vyměňte nezdravé uzeniny za domácí šunku!

Konzumní šunka, slanina, párky a salámy jsou karcinogenní (způsobují rakovinu), napsala ve své studii v minulých dnech Světová zdravotnická organizace (WHO). A dokonce uzeniny zařadila do stejně rizikové skupiny jako tabák. Možná vás ta zpráva také vyděsila. Chcete se vzdát uzenin? Minimálně u šunky to není potřeba. 
S šunkovarem PRESTO připravíte dušenou šunku bez éček a dalších přídavných látek. Pokud použijete kvalitní maso, ideálně krůtí nebo kuřecí, zdravotní riziko vlastně nehrozí. „Důležitější než otázky, jestli jíst maso, jaké a v jakém množství, je orientovat se na jeho kvalitu. V případě, že chcete konzumovat kvalitní maso, vám doporučuji najít si a podporovat svého farmáře,“ radí ve svém blogu známá česká odbornice na výživu Margit Slimáková.

Podtrženo, sečteno, u domácí dušené šunky z kvalitního masa nemusíte mít obavy jako u průmyslově vyráběných uzenin ze super a hypermarketů. S šunkovarem PRESTO totiž víte, co jíte!

 

Zdravotní nezávadnost především

Šunkovar PRESTO je patentovým výrobkem ze speciálního plastu, který spolehlivě odolá teplotám do 100 °C. Nádoba má navíc nožičky ze žáruvzdorného silikonu, jehož odolnost je závratná - do 230 °C. Teploměr a stlačovací pružina jsou z prvotřídní nerezavějící oceli. Díky dokonalému materiálovému zpracování se šunkovar dobře čistí, nezachází. Nahrazuje klasické hliníkové modely, jejichž zdravotní nezávadnost je většinou problematická.
Šunku lze připravovat přímo v nádobě, bez použití mikrotenových či jiných plastových sáčků. Velkým benefitem výrobku je redukce pro přípravu poloviční porce. Že nevíte, jak na tu pravou domácí šunku? Nemusíte mít obavy, s koupí šunkovaru obdržíte i návod k použití s devíti originálními recepty pro přípravu několika druhů šunky a dalších pokrmů.