Zaječí stehno na bílém víně v tlakovém hrnci

Ingredience:

4 zaječí stehna, 200 ml bílého vína, 150 g mrkve, 150 g petržele, 150 g celeru, 3 lžíce zakysané smetany, 2 cibule, 2 lžíce sádla, špek na prošpikování, cukr a ocet dle chuti, sůl, pepř, jalovec, bobkový list, nové koření, kardamom, malinový džem

Stehna prošpikujte, osolte, opepřete a opečte na sádle v tlakovém hrnci. Poté stehna vyjměte a odložte. Do výpeku z masa přidejte na kostky nakrájenou zeleninu a orestujte. Maso vložte zpět do hrnce, přilijte víno a nechte vyvařit alkohol (asi 5 minut). Přidejte všechno koření a duste v tlakovém hrnci do měkka asi 30 minut. Měkké maso vyjměte, omáčku propasírujte přes jemný cedník, dochuťte solí, pepřem, octem a cukrem. Nakonec přimíchejte zakysanou smetanu a servírujte s malinovým džemem a sklenkou bílého vína.

Budou se vám hodit: