Zabijačkový guláš

 

Ingredience:

• 1 kg vepřového plecka • 500 g vepřového srdce • 300 g vepřových jater • 250 g vepřových ledvinek • 200 g cibule • 100 g uzeného špeku • 70 g vepřového sádla • 5 g sladké papriky • 5 g pálivé papriky • vepřový vývar • špetka drceného kmínu • dle chuti česnek, majoránka, sůl a pepř

Maso, srdce, ledvinky a játra nakrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno a spolu s kmínem v Tlakovém hrnci ULTIMA+ orestujte na sádle dozlatova. Vložte nakrájené maso, osolte, opepřete a nechte zatáhnout. Přidejte srdce, ledvinky a restujte ze všech stran asi 3 minuty. Poté přidejte játra, přisypte obě papriky, opět krátce orestujte a zalijte vývarem. Vývaru nalijte tolik, aby byly všechny suroviny ponořené. Vařte asi 30 minut. Dochuťte třeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.