info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéVepřové maso v bramboráku

Vepřové maso v bramboráku

MasovéRecepty
28. 6. 2012
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2079

Ingredience na těsto (4 porce):

500 g vepřové kýty nebo kotlety
800 g brambor
150 g hladké mouky
3 stroužky česneku
2 vejce
rostlinný tuk
majoránka
drcený kmín
mletý bílý pepř, sůl
1. Očištěné brambory jemně nastrouhejte, přidejte vejce, prolisované stroužky česneku, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a drcený kmín a ze směsi vymíchejte hladké těstíčko.

2. Opláchnuté maso nakrájejte na plátky, naklepejte a mírně osolte.

3. Na pánvi rozehřejte tuk na smažení. Plátky masa nejdříve obalte po obou stranách v hladké mouce, poté v bramborákovém těstě a vložte do rozpáleného tuku.

4. Obalené maso smažte zvolna 3-4 minuty z každé strany dozlatova.

5. Usmažené maso nechte okapat na papírové utěrce a můžete podávat.

6. Vhodnou přílohou je zelný salát.