Vepřové kostky na pivě

Nachystejte si:
• 750 g vepřového masa na guláš• 100 ml oleje
• sůl a pepř
• 120 g mrkve
• 60 g petržele
• 60 g celeru
• 1 cibule
• 3 stroužky česneku
• 3 lžičky rajčatového protlaku
• 300 ml tmavého piva
• 3 bobkové listy
• 5 kuliček nového koření
• 5 kuliček pepře
• 3 větvičky čerstvého tymiánu
• 500 ml vývaru
• 50 g hladké mouky
Postup:
Ve větším hrnci orestujte na oleji dozlatova osolené a opepřené maso nakrájené na kostky. Maso dejte stranou, do výpeku v hrnci přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, petržel a celer. Restujte na mírném plameni, přidejte rajčatový protlak, prolisovaný česnek, přilejte pivo a krátce promíchejte. Přidejte koření a tymián, vložte zpět maso, zalejte vývarem a duste doměkka. Na závěr vmíchejte předem připravenou jíšku a už jen krátce povařte.
NÁŠ TIP: Místo jíšky můžete rozmačkat nebo rozmixovat část zeleniny a tím tekutinu v hrnci zahustit.
NÁŠ TIP: Místo jíšky můžete rozmačkat nebo rozmixovat část zeleniny a tím tekutinu v hrnci zahustit.
S receptem vám pomohou:
0

















