info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéVánoční pečený filet z kapra s rajčatovou salsou

Vánoční pečený filet z kapra s rajčatovou salsou

ReceptyMasové
1. 11. 2021
Vánoční pečený filet z kapra s rajčatovou salsou - obrázek

Ingredience na 4 porce:

  • 4 filety z kapra,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř;
na salsu:
  • 2 velká rajčata červená,
  • 2 černá rajčata,
  • 4 žlutá rajčata,
  • 4 cherry rajčata,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 4 sušená cherry rajčata,
  • 1 šalotka,
  • ½ lžičky lístků tymiánu,
  • špetka mořské soli,
  • ½ svazku pažitky,
  • bramborové pyré podle chuti
Filety z kapra lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Opečené filety přemístíme na talíř, přidáme k nim máslo a dáme je asi na 4 minuty dopéct do trouby při 200 °C. Připravíme tomatovou salsu: Velká rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata na půlky. Na pánvi zahřejeme olej a zesklovatíme na něm šalotku nakrájenou najemno. Přidáme tymián, nakrájená rajčata. Osolíme vše mořskou solí, zasypeme nasekanou pažitkou a odstavíme z ohně. Z bramborového pyré vytvoříme na talíři nok, přiložíme k němu opečený filet kapra a tomatovou salsu a zakápneme je omáčkou choron, tedy bérnskou omáčkou s tomatovým protlakem.
Budou se vám hodit: