Ústřice na páře
Doba přípravy: 5 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience (16 ks ústřic):
Varianta 1- 1 lžíce dry sherry
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce česneku
- 1 lžíce najemno nasekaného zázvoru
- 1 najemno nasekaná chilli paprika
- 2 lžíce nasekané jarní cibulky
- 3 lžíce ořechového nebo arašídového oleje
- hrubozrnná sůl na ozdobení
- 1 lžíce manga nakrájeného najemno
- 1 lžíce okurky oloupané a nakrájené najemno
- 1 lžíce červené cibule nasekané nadrobno
- 1 lžíce čerstvého koriandru
- citronová šťáva dle chuti
- chilli nakrájené na velmi malé kousky dle chuti
- sůl, pepř
1. Očištěné a umyté ústřice vložte plochou stranou nahoru do napařovací nádoby s vodou, přikryjte poklicí a vařte na páře cca 5 minut.
2. Všechny ingredience na variantu 1 kromě oleje smíchejte. Olej zahřejte, vlijte na dresink a dejte stranou.
3. Ingredience na variantu 2 smíchejte, ochuťte solí a pepřem
4. Hotové ústřice otevřete a uvolněte speciálním nožem ze spodní lastury, dejte na servírovací talíř.
5. Připravené dresinky naneste jednotlivě na ústřice.
2. Všechny ingredience na variantu 1 kromě oleje smíchejte. Olej zahřejte, vlijte na dresink a dejte stranou.
3. Ingredience na variantu 2 smíchejte, ochuťte solí a pepřem
4. Hotové ústřice otevřete a uvolněte speciálním nožem ze spodní lastury, dejte na servírovací talíř.
5. Připravené dresinky naneste jednotlivě na ústřice.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















