Ingredience na 4 porce:
- 4 filety ze pstruha,
- ½ malé okurky,
- 1 lžíce kapar,
- 1 lžíce nakrájené pažitky,
- ½ lžíce nasekaného kopru,
- 1 nadrobno pokrájená šalotka,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 1 lžíce citronové šťávy,
- sůl, pepř,
- 4 křepelčí vejce;
bliny:
- 400 ml mléka,
- 100 g hladké mouky,
- 1 vejce,
- špetku soli,
- 10 g droždí,
- 2 lžíce kapar
Z mléka, hladké mouky, vejce, soli a droždí zaděláme těsto husté jako na lívance. Přidáme do něj posekané kapary a necháme ho v teple vykynout. Filety nakrájíme. Okurku oloupeme, vykrojíme středy a zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy dáme kousky filetů a okurky. Přidáme kapary, pažitku, kopr, šalotku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme. Na pánvi na lívance upečeme z vykynutého těsta malé bliny. Pak na pánev vyklepneme křepelčí vejce a upečeme je. Na talíř dáme bliny, na ně vrstvu pstružího tatara, opečené křepelčí vejce a nakonec ozdobíme malým salátkem.
Budou se vám hodit: