Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéTatar z uzeného pstruha s kaparovými bliny

Tatar z uzeného pstruha s kaparovými bliny

ReceptyMasové
10. 11. 2021
Tatar z uzeného pstruha s kaparovými bliny

Ingredience na 4 porce:

  • 4 filety ze pstruha,
  • ½ malé okurky,
  • 1 lžíce kapar,
  • 1 lžíce nakrájené pažitky,
  • ½ lžíce nasekaného kopru,
  • 1 nadrobno pokrájená šalotka,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • sůl, pepř,
  • 4 křepelčí vejce;
bliny:
  • 400 ml mléka,
  • 100 g hladké mouky,
  • 1 vejce,
  • špetku soli,
  • 10 g droždí,
  • 2 lžíce kapar
 
Z mléka, hladké mouky, vejce, soli a droždí zaděláme těsto husté jako na lívance. Přidáme do něj posekané kapary a necháme ho v teple vykynout. Filety nakrájíme. Okurku oloupeme, vykrojíme středy a zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy dáme kousky filetů a okurky. Přidáme kapary, pažitku, kopr, šalotku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme. Na pánvi na lívance upečeme z vykynutého těsta malé bliny. Pak na pánev vyklepneme křepelčí vejce a upečeme je. Na talíř dáme bliny, na ně vrstvu pstružího tatara, opečené křepelčí vejce a nakonec ozdobíme malým salátkem.
 

Budou se vám hodit: