info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSvíčková na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Svíčková na smetaně s hrnkovým knedlíkem

MasovéRecepty
20. 10. 2021
Svíčková na smetaně s hrnkovým knedlíkem

Ingredience:

  • 1 kg zadního hovězího masa (loupaná plec, špička),
  • 200 g slaniny,
  • 1 menší celer,
  • 2 petržele,
  • 4 mrkve,
  • 2 cibule,
  • 1 lžíce nového koření a celého pepře,
  • 4 bobkové listy,
  • 2 snítky tymiánu,
  • citrón,
  • 3 lžíce vinného octa,
  • 2 lžíce francouzské hořčice,
  • vinný ocet,
  • 2 lžíce cukru krupice,
  • kostka másla,
  • 2 kelímky zakysané smetany,
  • 2 l hovězí vývar
Knedlík:
  • 6 ks pečiva,
  • 6 vajec,
  • 3 hrnky mléka,
  • 3 hrnky polohrubé mouky,
  • sůl,
  • máslo,
  • sádlo
Maso odblaníme, očistíme a prošpikujeme. Pekáč vymažeme máslem, pokryjeme částí nakrájené zeleniny, vložíme maso a zarovnáme zeleninou. Přidáme koření, zalijeme prochladlým máslem, necháme odležet do druhého dne. Maso osolíme, přidáme cukr, pečeme. Až zelenina zčervená, přidáme ocet, hořčici a vývar. Upečeme doměkka. Hotové maso vyjmeme, vybereme koření, omáčku rozmixujeme a vmícháme do smetany. Knedlík: Rozšleháme žloutky se solí, přidáme mléko, mouku a pečivo nakrájené na kostičky. Vmícháme sníh z bílků. Vymazané a vysypané hrnečky naplníme těstem. Vaříme pod pokličkou ve vodní lázni 30 minut. Vyklopíme, porcujeme nití.
 

Budou se vám hodit: