Svěží salát z barevné čočky

Nachystejte si:
- 80 g červené čočky
- 80 g zelené čočky
- 80 g černé čočky
- 100 g uzené slaniny
- 30 g kadeřavé petržele
- 30 g hladkolisté petržele
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 rajčata
- 1 červenou cibuli
- 1 lžíce nasekané máty
- šťáva z 1 citrónu
- 30 ml olivového oleje
- nové koření, sůl a pepř
Postup:
Čočku uvařte dle návodu. Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte do křupava. Tuk po scezení dejte stranou. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájejte na drobné kostičky, spařte krátce ve vařící vodě (kvůli změknutí), opečte zlehka na tuku ze slaniny, sceďte a dejte stranou. Rajčata nakrájejte nadrobno, obě petržele a mátu nasekejte. V olivovém oleji rozmíchejte sůl, nové koření, pepř a přimíchejte citrónovou šťávu. Všechny suroviny na závěr smíchejte v míse a ochuťte připraveným dresinkem.
NÁŠ TIP: Pro výraznější chuť posypte salát jemným balkánským sýrem.
S receptem vám pomohou:
0

















