info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySrnčí medaile s ovocem

Srnčí medaile s ovocem

Recepty
26. 5. 2021
Srnčí medaile s ovocem

Ingredience:

  • 600 g srnčího hřbetu, sůl, zvěřinové koření (celý
  • pepř, nové koření, jalovec, suchý rozmarýn,
  • tymián, kmín a sušený celer), olej, 600 g čerstvého
  • ovoce (jablka, hrušky, švestky, ananas apod.)
  • 100 g sušeného ovoce (kokos, rozinky)
  • 300 g listového těsta, vejce, skořice
  • přírodní cukr, 60 g strouhanky
  • 150 g brusinkového kompotu, máta
Srnčí hřbet nakrájíme na medaile, potlučeme koření, promícháme s olejem a solí, vmasírujeme do masa a dáme 30 minut odležet do lednice. Nakrájíme ovoce, část promícháme s cukrem, skořicí a strouhankou, z listového těsta vyválíme plát, překrojíme na čtverce a do každého vložíme ovocnou náplň. Cípy těsta umáčkneme, šátečky potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě (200 °C,15 minut). Zbylé ovoce svaříme s kokosem, rozinkami a brusinkovým kompotem. Medaile zprudka opečeme z obou stran na pánvi, zastříkneme červeným vínem a necháme pod pokličkou na mírném ohni 5 – 7 minut dojít. Podáváme s pečenými měšci.
 

Budou se vám hodit: