info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogInspirace a nápadyVaření a pečeníSouprava pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA: Bez éček a lepší než ze supermarketu!

Souprava pro přípravu čerstvého sýru DELLA CASA: Bez éček a lepší než ze supermarketu!

Souprava pro přípravu čerstvého sýru TESCOMA DELLA CASA

Je svěží, krémový, lahodný, výživný, zdravý. Ne nadarmo se říká: „V čerstvém sýru najdeš sílu!“ Že ho kupujete? Chyba! Poctivý domácí a lepší než z marketu vyrobíte s novinkou linie DELLA CASA. A nemějte obavy, není to alchymie. S „tescomáckou“ vychytávkou to zvládne i kuchtík-začátečník.
,

Zdravý a bez chemie!

Češi jsou pivaři. A taky „sýraři“. Ve spotřebě toho taveného patříme ke světové špičce. Jenže taveňák má velkou nevýhodu – obsahuje éčka a tavící soli, které zapříčiňují, že se z těla vyplavuje vápník. Nic dobrého pro vás, nic dobrého pro vaše děti! Co s tím? Řešení je prosté: čerstvý sýr! Má vysoký obsah bílkovin, výborně zasytí a je bez chemie. Zkrátka „dar bohů“, jak ho už před staletími díky nutriční hodnotě označovali naši předci.
 

Zvládne to každý!

V našem DESIGN CENTRU jsme vymysleli unikátního pomocníka, se kterým připravíte přesně takový. Že si na „ruční sýrovou práci“ netroufáte? Strach, že při výrobě selžete, je zbytečný! „Výrobek jsem koncipoval tak, aby s ním výroba sýra byla co nejsnazší. S nadsázkou se dá říct, že kdo si zvládne namazat chleba s máslem, zvládne připravit i čerstvý sýr,“ říká s úsměvem autor soupravy a designér TESCOMY Martin Koval.
 

2 litry mléka, 300 gramů sýra!

Jak tedy začít? Zahřejete mléko (92 stupňů Celsia) a odstavíte. Přidáte syřidlo, lehce promícháte a necháte půl hodiny odpočinout. Obsah hrnce scedíte přes síto, počkáte, až sýřenina pořádně odkape, a osolíte. Cedník vyložíte plátnem, vložíte ho do dózy a sýřeninu do plátna. Na střed kotouče dáte pružinu, na pružinu položíte víko, stlačíte, uzavřete. A pak už stačí jen lisovat. Z dvou litrů mléka tímto postupem vyrobíte asi 300 gramů sýra.

„Nejlepší je sýr lisovat zhruba hodinu při pokojové teplotě, aby měl správné vlastnosti,“ zdůrazňuje Koval. „Následně ho stačí jen nechat uzavřený v nádobě asi 24 hodin. Bude mít skvělou chuť a perfektní konzistenci,“ dodává.
 

Vyrobte si, jaký máte rádi!

Všechny ingredience, které k výrobě potřebujete, jsou snadno k dostání. Mléko (plnotučné je ideální), syřidlo (ocet nebo citronová šťáva) a sůl. Nic víc není třeba. Pokud chcete sýr ozvláštnit, sýřeninu ochuťte bylinkami nebo třeba sekanými ořechy (inspirovat se můžete přiloženými recepty).
 

Shrnuto, podtrženo: se soupravou DELLA CASA vyrobíte skutečně lahodný a hodnotný přírodní sýr bez chemie, takový, který můžete bez obav dát k snídani či svačině vašim nejmenším. A nezapomeňte, že našezdravá linie má i další báječné výrobky. Vyzkoušejte třeba nádobu na přípravu másla, ošatku na domácí chléb nebo jinou „sýrovou“ vychytávku, soupravu pro přípravu krémového sýra.