Salát ze zelené čočky a mozzarelly
Náročnost: *
Ingredience (4 porce):
280 g zelené čočky200 g mozzarelly
120 g sušené šunky prosciutto
120 g červené cibule (2 ks)
60 ml olivového oleje
60 ml červeného vinného octa
20 g bazalky (2 lžíce)
sůl, mletý černý pepř
- Propláchnutou čočku uvařte v zeleninovém vývaru doměkka.
- V míse smíchejte vinný ocet s olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, natrhané lístky bazalky, na nudličky nakrájené prosciutto (100g), a na plátky nakrájenou mazzarellu. Na závěr vše promíchejte s vychladlou čočkou.
- Podávejte s plátky mozzarrely a ozdobte zbylým prosciuttem a bazalkou.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0















