info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéSalát ze zelené čočky a mozzarelly

Salát ze zelené čočky a mozzarelly

MasovéRecepty
24. 9. 2012
Náročnost: *

Ingredience (4 porce):

280 g zelené čočky
200 g mozzarelly
120 g sušené šunky prosciutto
120 g červené cibule (2 ks)
60 ml olivového oleje
60 ml červeného vinného octa
20 g bazalky (2 lžíce)
sůl, mletý černý pepř
  1. Propláchnutou čočku uvařte v zeleninovém vývaru doměkka.
  2. V míse smíchejte vinný ocet s olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, natrhané lístky bazalky, na nudličky nakrájené prosciutto (100g), a na plátky nakrájenou mazzarellu. Na závěr vše promíchejte s vychladlou čočkou.
  3. Podávejte s plátky mozzarrely a ozdobte zbylým prosciuttem a bazalkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit