Salát z kapra
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2786
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2786
Ingredience (4 porce):
- 600 g filetů z kapra s kůží
- 600 ml vody
- 500 ml octa
- 200 g majonézy
- 120 g mrkve
- 100 g cukru
- 80 g petržele
- 80 g celeru
- 15 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- snítka kopru
- sůl
1. Do kastrolu s vodou přilijte ocet, přidejte cukr, sůl a koření, povařte cca 10 minut a dejte stranou.
2. Zeleninu nakrájejte na tenké delší nudličky, přidejte do láku, povařte 2 minuty a odstavte.
3. Očištěné filety zbavte šupin, nakrájejte na větší kousky, vložte do láku a povařte dalších 5 minut. Vychlaďte a nechte v lednici po dobu 24 hodin marinovat.
4. Poté opatrně sceďte lák a vyberte koření. Majonézu smíchejte se zeleninou a kousky kapra. Salát nechte vychladit a podávejte ozdobený koprem.
2. Zeleninu nakrájejte na tenké delší nudličky, přidejte do láku, povařte 2 minuty a odstavte.
3. Očištěné filety zbavte šupin, nakrájejte na větší kousky, vložte do láku a povařte dalších 5 minut. Vychlaďte a nechte v lednici po dobu 24 hodin marinovat.
4. Poté opatrně sceďte lák a vyberte koření. Majonézu smíchejte se zeleninou a kousky kapra. Salát nechte vychladit a podávejte ozdobený koprem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















