Salát Caesar
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4881
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4881
Ingredience (4 porce):
- 4 toastové chleby
- 4 plátky schwarzwaldské šunky
- 2 římské saláty
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce majonézy
- 2 ančovičky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička dijónské hořčice
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička citrónové šťávy
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- mletý černý pepř
1. Do mísy s majonézou přidejte strouhaný parmezán, hořčici, ančovičky, česnek, worcester, citrónovou šťávu a vše rozmixujte.Případně ochuťte mletým pepřem.
2. Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky a opečte na oleji dokřupava.
3. Na rozpálené pánvi opečte plátky šunky a na ubrousku osušte.
4. Důkladně omyté a osušené listy římského salátu natrhejte na menší kousky, dejte do misky, přidejte dresink a promíchejte.
5. Promíchané salátové listy servírujte v hlubokém talíři s opečenými krutony a šunkou. Ozdobte hoblinkami parmezánu.
2. Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky a opečte na oleji dokřupava.
3. Na rozpálené pánvi opečte plátky šunky a na ubrousku osušte.
4. Důkladně omyté a osušené listy římského salátu natrhejte na menší kousky, dejte do misky, přidejte dresink a promíchejte.
5. Promíchané salátové listy servírujte v hlubokém talíři s opečenými krutony a šunkou. Ozdobte hoblinkami parmezánu.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















