info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Salát Caesar

ReceptyMasové
3. 10. 2013
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4881

Ingredience (4 porce):

  • 4 toastové chleby
  • 4 plátky schwarzwaldské šunky
  • 2 římské saláty
  • 3 lžíce olivového oleje
Na dresink:
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 ančovičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička dijónské hořčice
  • 1 lžička worcesteru
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • mletý černý pepř
1. Do mísy s majonézou přidejte strouhaný parmezán, hořčici, ančovičky, česnek, worcester, citrónovou šťávu a vše rozmixujte.Případně ochuťte mletým pepřem.

2. Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky a opečte na oleji dokřupava.

3. Na rozpálené pánvi opečte plátky šunky a na ubrousku osušte.

4. Důkladně omyté a osušené listy římského salátu natrhejte na menší kousky, dejte do misky, přidejte dresink a promíchejte.

5. Promíchané salátové listy servírujte v hlubokém talíři s opečenými krutony a šunkou. Ozdobte hoblinkami parmezánu.

K přípravě receptu se vám bude hodit