Rýžový salát s tuňákem a kapary
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2404
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2404
Ingredience (4 porce):
- 300 g dlouhozrnné rýže
- 300 g tuňáka v oleji
- 250 g cherry rajčátek
- 50 ml vinného červeného octa
- 50 ml olivového oleje
- 20 g listové petržele
- 20 g bazalky (2 lžíce)
- 20 g koriandru
- 20 g kaparů
- sůl, mletý černý pepř
1. Rýži uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte vychladit.
2. V míse smíchejte vinný ocet s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte do vychladlé rýže.
3. Rajčátka překrájejte na čtvrtky a vsypte do mísy s rýží. Přidejte kapary, kousky tuňáka, nasekané bylinky, osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.
4. Před podáváním zastříkněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
2. V míse smíchejte vinný ocet s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte do vychladlé rýže.
3. Rajčátka překrájejte na čtvrtky a vsypte do mísy s rýží. Přidejte kapary, kousky tuňáka, nasekané bylinky, osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.
4. Před podáváním zastříkněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















