info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéRýžový salát s tuňákem a kapary

Rýžový salát s tuňákem a kapary

MasovéRecepty
5. 9. 2013
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2404

Ingredience (4 porce):

  • 300 g dlouhozrnné rýže
  • 300 g tuňáka v oleji
  • 250 g cherry rajčátek
  • 50 ml vinného červeného octa
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 g listové petržele
  • 20 g bazalky (2 lžíce)
  • 20 g koriandru
  • 20 g kaparů
  • sůl, mletý černý pepř
1. Rýži uvařte v osolené vodě doměkka, sceďte a nechte vychladit.

2. V míse smíchejte vinný ocet s olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte do vychladlé rýže.

3. Rajčátka překrájejte na čtvrtky a vsypte do mísy s rýží. Přidejte kapary, kousky tuňáka, nasekané bylinky, osolte, opepřete a vše zlehka promíchejte.

4. Před podáváním zastříkněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

K přípravě receptu se vám bude hodit