• Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaRýžovo-čočkové karbanátky

Rýžovo-čočkové karbanátky

ReceptyBez masa
20. 10. 2021
Rýžovo-čočkové karbanátky - obrázek

Ingredience:

  • 1 mrkev (najemno nastrouhaná),
  • ¼ malého celeru (najemno nastrouhaný),
  • hrst pokrájených žampionů,
  • ¼ šálku nasekaných vlašských ořechů,
  • 1 lžíce nasekané petrželky,
  • sůl, pepř,
  • řepkový olej,
  • vývar na podlití,
  • 2 hrnky uvařené neloupané rýže,
  • 1 a ½ hrnku uvařené čočky,
  • 1 vejce
Na oleji orestujeme mrkev, celer, žampiony, vlašské ořechy a petrželku, osolíme, opepříme. Trochu podlijeme vývarem a dusíme do úplného vypaření tekutiny. 1 hrnek rýže s veškerou čočkou a s vejcem rozmixujeme v mixeru. Tuto hmotu smícháme se zeleninovou směsí a přidáme zbylou rýži. Ještě trochu osolíme a opepříme. Vlhkýma rukama tvoříme placičky, které opékáme na troše oleje v pánvi.
Budou se vám hodit: