info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéRyba s křupavou krustou ze semínek

Ryba s křupavou krustou ze semínek

ReceptyMasové
26. 10. 2021
Ryba s křupavou krustou ze semínek

Ingredience na 4 porce:

  • 800 g filetů z mořské ryby (treska, mořská štika),
  • ½ citronu,
  • sůl, čerstvě mletý pepř,
  • slunečnicová semínka,
  • sezamová semínka,
  • dýňová semínka,
  • petrželka;
na salát:
  • 150 g quinoy (bezlepková plodina),
  • 0,22 l zeleninového vývaru,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • šťáva z 1 citronu,
  • ½ avokáda,
  • červená paprika,
  • okurka,
  • cuketa,
  • bylinky – máta, petržel, koriandr, bazalka (alespoň 2 z toho)
 
Filety vložíme na rozehřátou pánev. Zastříkneme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Filety opečeme z obou stran. Semínka smícháme s najemno nasekanou petrželkou. Rybu pokryjeme směsí ze semínek a jemně přitlačíme dlaní. Pánev s rybou dáme trouby do vyhřáté na 180 °C asi na 5 minut. Quinou zalijeme vývarem a vaříme, dokud do sebe nevsákne veškerou tekutinu (asi 10–15 minut). Smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou a necháme vychladnout. Veškerou zeleninu nakrájíme na menší kousky a přimícháme ke quinoe. Bylinky (asi dvě hrsti) nasekáme a také přimícháme.
 

Budou se vám hodit: