info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéRib eye steak s pikantní salsou

Rib eye steak s pikantní salsou

ReceptyMasové
19. 10. 2021
Rib eye steak s pikantní salsou

Ingredience:

  • 2 ks Rib eye steaku á 300 g (maso z vysokého roštěnce),
  • olivový olej,
  • tymián,
  • rozmarýn
Salsa picante:
  • 1 zelená cibule,
  • 1 červená paprika,
  • 2 rajčata,
  • 4 stroužky česneku,
  • 1 svazek listové petrželky,
  • ½ svazku koriandru,
  • ½ šálku olivového oleje,
  • 5 lžic vinného červeného octa,
  • pepř, sůl
Maso narušíme tenderizérem a vetřeme do něj olivový olej smíchaný s nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Necháme chvíli odležet, pak opečeme na grilu nebo na pánvi zprudka z obou stran a dáme dopéct do trouby. Solíme až po grilování. Hotové maso necháme zatáhnout 4 minuty, potom ho rozkrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou. Salsa: Všechny suroviny nadrobno nakrájíme nebo posekáme a smícháme s olivovým olejem, octem, pepřem, solí. Podáváme k Rib eye steaku.
 

Budou se vám hodit: