Ředitelské škvarky

Ředitelé, a nejen oni, rádi škvarky pěkně prorostlé masem. A právě takové si snadno vyškvaříte z tučnějšího bůčku. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept:

Budete potřebovat

  • 2 kg vepřového bůčku s vyšším podílem tuku,
  • 150 ml vody nebo bílého vína

Bůček nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové kostky, vložte je do hrnce s nepřilnavým povrchem a podlijte vodou nebo vínem. Sádlo začněte na sporáku zapnutém na mírný výkon pozvolna rozpouštět, občas promíchejte. Tento proces trvá zhruba 2 hodiny. Hotové škvarky plavou v rozpuštěném sádle a mají zlatavou barvu. Sádlo sceďte do skleněné nádoby nebo menšího hrnce. Škvarky i sádlo uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce.

 

Mohou se vám hodit: