Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 60 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1856
Ingredience na těsto (4 porce):
1 kg kančí kýty
400 g loupaných rajčat
250 ml červeného vína
100 g cibule
100 g mrkve
50 ml olivového oleje
50 g ovčího sýra
20 g česneku (5 stroužků)
10 ml červeného octu (1 lžíce)
3 chilli papričky
3 ančovičky
3 sušená rajčata
1 celá skořice bobkový list
hřebíček
oregano
bazalka
šalvěj
sůl
mletý černý pepř
1. Očištěnou nastrouhanou cibuli a mrkev orestujte na olivovém oleji dozlatova.
2. Přidejte nakrájenou kančí kýtu, osolte, opepřete a restujte dohněda.
3. K orestovanému masu přidejte rajčata, bobkový list a zalijte červeným vínem.
4. Přidejte nakrájené, jader zbavené chilli papričky, prolisovaný česnek, celou skořici, nakrájená sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, hřebíček, šalvěj, vinný ocet a na závěr ochuťte solí a pepřem.
5. Vařte v tlakového hrnci, při vysokém tlaku cca 30 minut. Ragú je hotové, když většina tekutiny je absorbována masem. Vyberte skořici, hřebíček a bobkový list a posypte strouhaným sýrem. Můžete podávat s na másle opečenými krupicovými noky nebo karlovarským knedlíkem.