Ragú z divočáka
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1856
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1856
Ingredience na těsto (4 porce):
- 1 kg kančí kýty
- 400 g loupaných rajčat
- 250 ml červeného vína
- 100 g cibule
- 100 g mrkve
- 50 ml olivového oleje
- 50 g ovčího sýra
- 20 g česneku (5 stroužků)
- 10 ml červeného octu (1 lžíce)
- 3 chilli papričky
- 3 ančovičky
- 3 sušená rajčata
- 1 celá skořice bobkový list
- hřebíček
- oregano
- bazalka
- šalvěj
- sůl
- mletý černý pepř
1. Očištěnou nastrouhanou cibuli a mrkev orestujte na olivovém oleji dozlatova.
2. Přidejte nakrájenou kančí kýtu, osolte, opepřete a restujte dohněda.
3. K orestovanému masu přidejte rajčata, bobkový list a zalijte červeným vínem.
4. Přidejte nakrájené, jader zbavené chilli papričky, prolisovaný česnek, celou skořici, nakrájená sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, hřebíček, šalvěj, vinný ocet a na závěr ochuťte solí a pepřem.
5. Vařte v tlakového hrnci, při vysokém tlaku cca 30 minut. Ragú je hotové, když většina tekutiny je absorbována masem. Vyberte skořici, hřebíček a bobkový list a posypte strouhaným sýrem. Můžete podávat s na másle opečenými krupicovými noky nebo karlovarským knedlíkem.
2. Přidejte nakrájenou kančí kýtu, osolte, opepřete a restujte dohněda.
3. K orestovanému masu přidejte rajčata, bobkový list a zalijte červeným vínem.
4. Přidejte nakrájené, jader zbavené chilli papričky, prolisovaný česnek, celou skořici, nakrájená sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, hřebíček, šalvěj, vinný ocet a na závěr ochuťte solí a pepřem.
5. Vařte v tlakového hrnci, při vysokém tlaku cca 30 minut. Ragú je hotové, když většina tekutiny je absorbována masem. Vyberte skořici, hřebíček a bobkový list a posypte strouhaným sýrem. Můžete podávat s na másle opečenými krupicovými noky nebo karlovarským knedlíkem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















