info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Ragú z divočáka

MasovéRecepty
5. 9. 2013
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1856

Ingredience na těsto (4 porce):

  • 1 kg kančí kýty
  • 400 g loupaných rajčat
  • 250 ml červeného vína
  • 100 g cibule
  • 100 g mrkve
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 g ovčího sýra
  • 20 g česneku (5 stroužků)
  • 10 ml červeného octu (1 lžíce)
  • 3 chilli papričky
  • 3 ančovičky
  • 3 sušená rajčata
  • 1 celá skořice bobkový list
  • hřebíček
  • oregano
  • bazalka
  • šalvěj
  • sůl
  • mletý černý pepř
1. Očištěnou nastrouhanou cibuli a mrkev orestujte na olivovém oleji dozlatova.

2. Přidejte nakrájenou kančí kýtu, osolte, opepřete a restujte dohněda.

3. K orestovanému masu přidejte rajčata, bobkový list a zalijte červeným vínem.

4. Přidejte nakrájené, jader zbavené chilli papričky, prolisovaný česnek, celou skořici, nakrájená sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, hřebíček, šalvěj, vinný ocet a na závěr ochuťte solí a pepřem.

5. Vařte v tlakového hrnci, při vysokém tlaku cca 30 minut. Ragú je hotové, když většina tekutiny je absorbována masem. Vyberte skořici, hřebíček a bobkový list a posypte strouhaným sýrem. Můžete podávat s na másle opečenými krupicovými noky nebo karlovarským knedlíkem.

K přípravě receptu se vám bude hodit