Úvodní strana/TESCOMA blog/Recepty/Masové/Presovaný vepřový bůček s bramborovou kaší a omáčkou z jablečného cideru
Presovaný vepřový bůček s bramborovou kaší a omáčkou z jablečného cideru
Doba přípravy: 240 min
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 4063
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 4063
Ingredience (4 porce):
- 1 kg vepřového bůčku bez kosti
- 2 cibule
- 0,9 dl jablečného cideru
- 1 lžíce hladké mouky
- celý černý pepř,
- bobkový list,
- badyán
- sůl
1. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 0,6 l jablečného cideru
2. Vložte do trouby předehřáté na 150 ̊ C a pečte cca 4 hodiny.
3. Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.
4. Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.
Příprava šťávy: 5. Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.
6. Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.
2. Vložte do trouby předehřáté na 150 ̊ C a pečte cca 4 hodiny.
3. Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.
4. Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.
Příprava šťávy: 5. Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.
6. Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















