Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 240 min Náročnost: *** Energetická hodnota (kJ): 4063
Ingredience (4 porce):
1 kg vepřového bůčku bez kosti
2 cibule
0,9 dl jablečného cideru
1 lžíce hladké mouky
celý černý pepř,
bobkový list,
badyán
sůl
1. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 0,6 l jablečného cideru
2. Vložte do trouby předehřáté na 150 ̊ C a pečte cca 4 hodiny.
3. Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.
4. Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.
Příprava šťávy: 5. Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.
6. Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.