Pražma královská na zázvoru a jarní cibulce
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Náročnost: *
Ingredience (2 porce):
2 pražmy královské (příp. pstruh nebo mořský vlk)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 mrkev
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky
čerstvý zázvor (dle chuti)
citron, pažitka
sůl
- Wok naplňte z části vodou a přiveďte k varu, přidejte mrkev, část zázvoru s vložte napařovací rošt.
- Očištěné, hlav zbavené pražmy nařízněte, osolte a potřete zlehka olejem. Vložte na rošt, přiklopte poklicí a vařte cca10 minut.
- Mezitím nakrájejte česnek, bambusové výhonky a jarní cibulku.
- Hotovou rybu přeložte na talíř a přelijte lžící sójové omáčky.
- Vodu vylijte, pánev vysušte a opět nahřejte. Přidejte olej, nakrájenou zeleninu, krátce orestujte a zakápněte sezamovým olejem. Vše promíchejte a směsí obložte rybu. Ozdobte pažitkou a plátky citrónu.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0















