• Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPražma královská na zázvoru a jarní cibulce

Pražma královská na zázvoru a jarní cibulce

ReceptyMasové
16. 10. 2012
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *

Ingredience (2 porce):

2 pražmy královské  (příp. pstruh nebo mořský vlk)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
1 mrkev
1 lžíce sezamového oleje
2 lžíce sójové omáčky
čerstvý zázvor (dle chuti)
citron, pažitka
sůl

  1. Wok naplňte z části vodou a přiveďte k varu, přidejte mrkev, část zázvoru s vložte napařovací rošt.
  2. Očištěné, hlav zbavené pražmy nařízněte, osolte a potřete zlehka olejem. Vložte na rošt, přiklopte poklicí a vařte cca10 minut.
  3. Mezitím nakrájejte česnek, bambusové výhonky a jarní cibulku.
  4. Hotovou rybu přeložte na talíř a přelijte lžící sójové omáčky.
  5. Vodu vylijte, pánev vysušte a opět nahřejte. Přidejte olej, nakrájenou zeleninu, krátce orestujte a zakápněte sezamovým olejem. Vše promíchejte a směsí obložte rybu. Ozdobte pažitkou a plátky citrónu.

K přípravě receptu se vám bude hodit