Pomeranč v karamelové omáčce
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 3401
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 3401
Ingredience (4 porce):
- 4 pomeranče
- 4 ks hřebíčku
- 200 g cukru krystal
- 0,5 l vody
- 1 kardamonový lusk (může být i mletý)
- 1 dl kubánského rumu
Karmelová omáčka:
- 200 g cukru krystal
- 2dl vody
- 0,5 dl smetany
- lžička másla
Pomeranč
1. Z kůry omytého pomeranče připravte pomocí škrabky nudličky, vložte do studené vody, přiveďte k varu a sceďte. Scezenou kůru ještě jednou přiveďte k varu v čisté vodě a odstavte.
2. Pomeranče oloupejte, očistěte a rozkrojte na 4 stejnoměrné plátky.
3. Zahřejte vodu s cukrem, přilijte kubánský rum, přidejte hřebíček, kardamon a vařte do té doby než tekutina začne zlátnout.
4. Poté přilijte povařenou kůru s vodou, přidejte plátky pomerančů spojené špejlí a marinujte minimálně 24 hodin.
Karamelová omáčka:
5. Smíchejte cukr s vodou, dejte vařit a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte smetanu, odstavte a zjemněte máslem.
6. Marinované plátky pomerančů ponořte do rozehřátého karamelu.
7. Na talíř seskládejte plátky pomerančů na sebe, přelijte karamelem a dozdobte kůrou.
1. Z kůry omytého pomeranče připravte pomocí škrabky nudličky, vložte do studené vody, přiveďte k varu a sceďte. Scezenou kůru ještě jednou přiveďte k varu v čisté vodě a odstavte.
2. Pomeranče oloupejte, očistěte a rozkrojte na 4 stejnoměrné plátky.
3. Zahřejte vodu s cukrem, přilijte kubánský rum, přidejte hřebíček, kardamon a vařte do té doby než tekutina začne zlátnout.
4. Poté přilijte povařenou kůru s vodou, přidejte plátky pomerančů spojené špejlí a marinujte minimálně 24 hodin.
Karamelová omáčka:
5. Smíchejte cukr s vodou, dejte vařit a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte smetanu, odstavte a zjemněte máslem.
6. Marinované plátky pomerančů ponořte do rozehřátého karamelu.
7. Na talíř seskládejte plátky pomerančů na sebe, přelijte karamelem a dozdobte kůrou.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















