info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyPomeranč v karamelové omáčce

Pomeranč v karamelové omáčce

Doba přípravy: 40 min
Náročnost: ***
Energetická hodnota (kJ): 3401

Ingredience (4 porce):

  • 4 pomeranče
  • 4 ks hřebíčku
  • 200 g cukru krystal
  • 0,5 l vody
  • 1 kardamonový lusk (může být i mletý)
  • 1 dl kubánského rumu

Karmelová omáčka:
  • 200 g cukru krystal
  • 2dl vody
  • 0,5 dl smetany
  • lžička másla
Pomeranč
1. Z kůry omytého pomeranče připravte pomocí škrabky nudličky, vložte do studené vody, přiveďte k varu a sceďte. Scezenou kůru ještě jednou přiveďte k varu v čisté vodě a odstavte.

2. Pomeranče oloupejte, očistěte a rozkrojte na 4 stejnoměrné plátky.

3. Zahřejte vodu s cukrem, přilijte kubánský rum, přidejte hřebíček, kardamon a vařte do té doby než tekutina začne zlátnout.

4. Poté přilijte povařenou kůru s vodou, přidejte plátky pomerančů spojené špejlí a marinujte minimálně 24 hodin.

Karamelová omáčka:
5. Smíchejte cukr s vodou, dejte vařit a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte smetanu, odstavte a zjemněte máslem.

6. Marinované plátky pomerančů ponořte do rozehřátého karamelu.

7. Na talíř seskládejte plátky pomerančů na sebe, přelijte karamelem a dozdobte kůrou.

K přípravě receptu se vám bude hodit