Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 40 min Náročnost: *** Energetická hodnota (kJ): 3401
Ingredience (4 porce):
4 pomeranče
4 ks hřebíčku
200 g cukru krystal
0,5 l vody
1 kardamonový lusk (může být i mletý)
1 dl kubánského rumu
Karmelová omáčka:
200 g cukru krystal
2dl vody
0,5 dl smetany
lžička másla
Pomeranč 1. Z kůry omytého pomeranče připravte pomocí škrabky nudličky, vložte do studené vody, přiveďte k varu a sceďte. Scezenou kůru ještě jednou přiveďte k varu v čisté vodě a odstavte.
2. Pomeranče oloupejte, očistěte a rozkrojte na 4 stejnoměrné plátky.
3. Zahřejte vodu s cukrem, přilijte kubánský rum, přidejte hřebíček, kardamon a vařte do té doby než tekutina začne zlátnout.
4. Poté přilijte povařenou kůru s vodou, přidejte plátky pomerančů spojené špejlí a marinujte minimálně 24 hodin.
Karamelová omáčka: 5. Smíchejte cukr s vodou, dejte vařit a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte smetanu, odstavte a zjemněte máslem.
6. Marinované plátky pomerančů ponořte do rozehřátého karamelu.
7. Na talíř seskládejte plátky pomerančů na sebe, přelijte karamelem a dozdobte kůrou.