info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaPikantní tofu s fenyklem

Pikantní tofu s fenyklem

ReceptyBez masa
24. 5. 2021
Pikantní tofu s fenyklem

Ingredience:

  • 500 g sojového tofu
  • 30 g bramborového škrobu
  • 30 g hladké mouky
  • směs grilovacího koření, mletá sladká paprika
  • sůl, olej, čerstvý fenykl, 80 g karotky
  • 70 g hrášku, 20 g másla, muškátový květ
  • 120 ml smetany ke šlehání
Fenykl nejprve omyjeme a pak ho rozdělíme na jednotlivé listy. Jemné zelené lístky necháme stranou na ozdobu. Řapíky pokrájíme na stejnoměrné kousky a zapěníme je v rozpuštěném másle. Přidáme plátky karotky, hrášek, lehounce osolíme, maličko osladíme a okořeníme muškátovým květem. Vše krátce podusíme ve sladké smetaně a nakonec necháme pod pokličkou dojít. Tofu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a obalíme ve směsi mouky, grilovacího či jiného koření, škrobu a papriky. Obalené tofu ihned opékáme na pánvi v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s rýží a opraženými semínky.
 

Budou se vám hodit: