info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPečený filet z candáta se špenátem

Pečený filet z candáta se špenátem

ReceptyMasové
10. 4. 2012
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1700

Ingredience (4 porce):

4 filety z candáta s kůží
4 stonky kopru
2 větvičky tymiánu
3 lžíce olivového olej
1 lžíce másla
1 lžíce mořské soli

Špenát:

500g čerstvých špenátových listů
6 cherry rajčat
1 citron
1 řapík celeru
1 šalotka nebo bílá cibule
2 dl bílého vína
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce piniových ořechů
sůl
  1. Nasekaný kopr smíchejte s nasekaným tymiánem a solí.
  2. Kůži candáta nařízněte a do filetů vetřete připravenou bylinkovou sůl.
  3. Filety pokapejte olivovým olejem a nechejte chvíli marinovat.
  4. Mezitím připravte špenát: rozpusťte v pánvi máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, piniové oříšky a řapík celeru nakrájený na kousky a vše orestujte.
  5. Orestovanou směs zalijte bílým vínem a povařte.
  6. Do orestované povařené směsi přidejte očištěný špenát, osolte, promíchejte a ponechte zavadnout.
  7. Na závěr přidejte půlky cherry rajčátek a prohřejte.
  8. Marinovanou rybu vložte na čistou rozpálenou pánev kůží dolů a zvolna pečte 3 minuty z obou stran.
  9. Na závěr přidejte lžíci másla a můžete podávat.
  10. Pečený filet z candáta se špenátem ozdobte citronem a stonkem tymiánu, jako příloha jsou vynikající vařené brambory sypané petrželkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit