Pečený filet z candáta se špenátem
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1700
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1700
Ingredience (4 porce):
4 filety z candáta s kůží4 stonky kopru
2 větvičky tymiánu
3 lžíce olivového olej
1 lžíce másla
1 lžíce mořské soli
Špenát:
500g čerstvých špenátových listů6 cherry rajčat
1 citron
1 řapík celeru
1 šalotka nebo bílá cibule
2 dl bílého vína
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 lžíce piniových ořechů
sůl
- Nasekaný kopr smíchejte s nasekaným tymiánem a solí.
- Kůži candáta nařízněte a do filetů vetřete připravenou bylinkovou sůl.
- Filety pokapejte olivovým olejem a nechejte chvíli marinovat.
- Mezitím připravte špenát: rozpusťte v pánvi máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, piniové oříšky a řapík celeru nakrájený na kousky a vše orestujte.
- Orestovanou směs zalijte bílým vínem a povařte.
- Do orestované povařené směsi přidejte očištěný špenát, osolte, promíchejte a ponechte zavadnout.
- Na závěr přidejte půlky cherry rajčátek a prohřejte.
- Marinovanou rybu vložte na čistou rozpálenou pánev kůží dolů a zvolna pečte 3 minuty z obou stran.
- Na závěr přidejte lžíci másla a můžete podávat.
- Pečený filet z candáta se špenátem ozdobte citronem a stonkem tymiánu, jako příloha jsou vynikající vařené brambory sypané petrželkou.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















