Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Nasekaný kopr smíchejte s nasekaným tymiánem a solí.
Kůži candáta nařízněte a do filetů vetřete připravenou bylinkovou sůl.
Filety pokapejte olivovým olejem a nechejte chvíli marinovat.
Mezitím připravte špenát: rozpusťte v pánvi máslo, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, piniové oříšky a řapík celeru nakrájený na kousky a vše orestujte.
Orestovanou směs zalijte bílým vínem a povařte.
Do orestované povařené směsi přidejte očištěný špenát, osolte, promíchejte a ponechte zavadnout.
Na závěr přidejte půlky cherry rajčátek a prohřejte.
Marinovanou rybu vložte na čistou rozpálenou pánev kůží dolů a zvolna pečte 3 minuty z obou stran.
Na závěr přidejte lžíci másla a můžete podávat.
Pečený filet z candáta se špenátem ozdobte citronem a stonkem tymiánu, jako příloha jsou vynikající vařené brambory sypané petrželkou.