Paštika z drůbežích jater s prosciuttem
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 9012
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 9012
Ingredience:
700 g drůbežích jater
10 plátků šunky prosciutto
70 g másla
50 ml portského vína
50 ml olivového oleje
1 menší cibule
česnek dle chuti
větvička čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
- Nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a rozmarýn orestujte na oleji, přidejte očištěná játra, osolte, opepřete. Přilijte víno, velmi krátce povařte, přidejte změklé máslo a rozmixujte dohladka – pro jemnou paštiku směs ještě propasírujte přes sítko.
- Dno a stěny šunkovaru vyložte plátky prosciutta, tak aby se na dně překrývaly. Šunkovar naplňte játrovou směsí, nahoře přeložte přesahujícími plátky šunky.
- Šunkovar uzavřete s použitím redukce pro poloviční porci.
- Dejte do vodní lázně a při teplotě 85 °C povařte 30 minut. Šunkovar ochlaďte pod tekoucí vodou, slijte přebytečnou vodu a nechte do druhého dne vychladit.
Dobrý tip: podávejte s brusinkovým pyré, cibulovou marmeládou apod.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















