info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyPolévkyPassatelli in brodo aneb vývar s „nudlemi“ passatelli

Passatelli in brodo aneb vývar s „nudlemi“ passatelli

PolévkyRecepty
21. 1. 2020
Passatelli in brodo - obrázek
Budete potřebovat:
  • 1kg hovězích kostí s kousky masa,
  • 2 mrkve,
  • 2 petržele,
  • 1/4 celeru,
  • 1 cibule bez slupky,
  • 1 lžíce octa,
  • pár kuliček nového koření,
  • 2 bobkové listy,
  • pár kuliček celého pepře,
  • sůl
na Passatelli:
  • 145g parmazánu,
  • 160g strouhanky,
  • 4 vejce,
  • špetka muškátového oříšku,
  • sůl,
  • mletý pepř
Postup:
Omyté hovězí kosti s masem nechte v troubě rozehřáté na 200 °C mírně opéct a zatáhnout. Následně je i se šťávou, která z nich vytekla, vložte do velkého hrnce, přidejte očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, ocet, koření a zalijte vodou. Přiveďte k varu, ztlumte výkon a nechte probublávat alespoň 4 hodiny. Poté vývar přelijte do čistého hrnce, přiveďte opět k mírnému varu, dochuťte a zavařte v něm passatelli. Ty připravíte tak, že všechny ingredience smícháte a vytvoříte těsto. Pomocí lisu na těsto protlačte passatelli přímo do bublajícího vývaru. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Bude se vám hodit: