Paella s mořskými plody

Ingredience:
- 200 g rýže arborio
- 200 g choriza
- 200 g kuřecího masa
- 200 ml bílého vína
- 2 l kuřecího vývaru
- 40 ml olivového oleje
- 30 g mleté papriky
- 50 g rajského protlaku
- 8 větších krevet
- 8 kalamárových kroužků
- 8 slávek
- 8 chobotniček
- 5 velkých rajčat
- 4 stroužky česneku
- 1 velkou cibuli
- 1 zelenou papriku
- 3 citrony krájené na měsíčky
- šafrán
- čerstvá petržel
Postup:
V hluboké pánvi orestujte na oleji chorizo nakrájené na kolečka a maso nakrájené na kousky. Přidejte česnek, cibuli, zelenou papriku, nechte zesklovatět. Postupně přimíchejte mletou papriku, rajčata, protlak, víno a rýži. Přidejte šafrán a část teplého vývaru. Rýže musí být ponořená. Promíchejte a během vaření přilévejte zbytek vývaru. Vařte na mírném plameni do změknutí. Před koncem vaření přidejte mořské plody a vařte ještě 8 až 10 minut. Servírujte v pánvi posypané petrželí s měsíčky citronu.
0

















