info text
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéPaella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Hluboká pánev s poklicí BORDEAUX ø 28 cm - obrázek

Ingredience:

  • 200 g rýže arborio
  • 200 g choriza
  • 200 g kuřecího masa 
  • 200 ml bílého vína
  • 2 l kuřecího vývaru
  • 40 ml olivového oleje
  • 30 g mleté papriky
  • 50 g rajského protlaku
  • 8 větších krevet
  • 8 kalamárových kroužků
  • 8 slávek 
  • 8 chobotniček
  • 5 velkých rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velkou cibuli
  • 1 zelenou papriku
  • 3 citrony krájené na měsíčky
  • šafrán
  • čerstvá petržel

Postup: 

V hluboké pánvi orestujte na oleji chorizo nakrájené na kolečka a maso nakrájené na kousky. Přidejte česnek, cibuli, zelenou papriku, nechte zesklovatět. Postupně přimíchejte mletou papriku, rajčata, protlak, víno a rýži. Přidejte šafrán a část teplého vývaru. Rýže musí být ponořená. Promíchejte a během vaření přilévejte zbytek vývaru. Vařte na mírném plameni do změknutí. Před koncem vaření přidejte mořské plody a vařte ještě 8 až 10 minut. Servírujte v pánvi posypané petrželí s měsíčky citronu.