Paella

Ingredience:

 

  • 200 g rýže arborio
  • 200 g králičího nebo kuřecího masa
  • 200 g choriza krájeného na kolečka
  • 200 ml bílého vína
  • 2 l kuřecího nebo králičího vývaru
  • 40 ml olivového oleje
  • 30 g mleté papriky
  • 50 g rajského protlaku
  • 10 zelených fazolek
  • 10 větších krevet
  • 10 kalamárových kroužků
  • 10 slávek jedlých
  • 5 velkých rajčat krájených na kousky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1 zelená paprika krájená na kostky
  • 3 citrony krájené na měsíčky
  • šafrán
  • čerstvá petržel a tymián dle chuti

Na horkou pánev nalijte olivový olej a opečte na něm dozlatova chorizo. Poté přisypte na kousky nakrájené maso a opékejte asi 2 minuty. Přidejte česnek, cibuli, nechte zesklovatět. Postupně přimíchávejte mletou papriku, rajčata, protlak, víno a rýži. Přidejte šafrán a část vývaru (vývar mějte připravený teplý). Rýže musí být zcela ponořená. Krátce promíchejte a po chvíli vaření přilévejte po částech zbytek vývaru. Vše přiveďte k mírnému varu a vařte do změknutí. Před koncem vaření přidejte fazolky, krevety, mušle, kalamáry a vše nechte zlehka povařit asi 5 minut.