info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Omáčka Café de Paris

ReceptyBez masa
7. 11. 2021
Omáčka Café de Paris - obrázek

Ingredience na 4 porce:

  • 1 lžíce másla,
  • 1 najemno nakrájená šalotka,
  • 2 lžičky protlaku,
  • 100 ml bílého vína,
  • špetka kari,
  • 1 stroužek utřeného česneku,
  • 1 lžíce posekaných kapar,
  • 1 lžíce směsi bylinek (petržel, estragon, tymián, kerblík)
kastrůlku rozpustíme máslo a zesklovatíme na něm šalotku. Přidáme protlak a krátce orestujeme. Pak vlijeme víno a necháme ho vyvařit na polovinu. Přisypeme kari a česnek a necháme ještě krátce provařit. Přisypeme kapary a směs bylinek. Vlijeme madeiru i portské. Vypneme oheň. Opepříme a zahustíme máslem. Hotová omáčka je vhodná ke smaženým i pečeným masovým jídlům.
Budou se vám hodit: