Mušle Mouclade
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4016
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4016
Ingredience (4 porce)
- 1 kg čerstvých mušlí - slávky jedlé
- 500 ml bílého vína
- 100 g másla
- 80 g cibule
- 4 stroužky česneku
- 3 dl smetany
- 2 bobkové listy
- 1 fenykl
- 0,1g šafránu
- čerstvý kopr
- čerstvý tymián
- muškátový oříšek
- pepř
1. Víno, nastrouhaný muškátový oříšek, tymián, bobkový list a cibuli dejte do pánve a přiveďte k varu. Přidejte mušle, přiklopte poklicí a vařte cca 4-5 minut, dokud se mušle neotevřou.
2. Mušle sceďte a vývar odložte stranou. Odstraňte všechny mušle, které se neotevřely.
3. V pánvi rozpusťte máslo, na něm orestujte do změknutí (cca 5 min.) natenko nakrájený fenykl s česnekem, a opepřete. Přidejte šafrán a vývar z mušlí. Vařte cca 3 minuty, poté vmíchejte smetanu.
4. Přidejte mušle a prohřejte cca 2 minuty.
5. Podávejte v hlubokém talíři posypané čerstvým koprem.
2. Mušle sceďte a vývar odložte stranou. Odstraňte všechny mušle, které se neotevřely.
3. V pánvi rozpusťte máslo, na něm orestujte do změknutí (cca 5 min.) natenko nakrájený fenykl s česnekem, a opepřete. Přidejte šafrán a vývar z mušlí. Vařte cca 3 minuty, poté vmíchejte smetanu.
4. Přidejte mušle a prohřejte cca 2 minuty.
5. Podávejte v hlubokém talíři posypané čerstvým koprem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















