Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 4016
Ingredience (4 porce)
1 kg čerstvých mušlí - slávky jedlé
500 ml bílého vína
100 g másla
80 g cibule
4 stroužky česneku
3 dl smetany
2 bobkové listy
1 fenykl
0,1g šafránu
čerstvý kopr
čerstvý tymián
muškátový oříšek
pepř
1. Víno, nastrouhaný muškátový oříšek, tymián, bobkový list a cibuli dejte do pánve a přiveďte k varu. Přidejte mušle, přiklopte poklicí a vařte cca 4-5 minut, dokud se mušle neotevřou.
2. Mušle sceďte a vývar odložte stranou. Odstraňte všechny mušle, které se neotevřely.
3. V pánvi rozpusťte máslo, na něm orestujte do změknutí (cca 5 min.) natenko nakrájený fenykl s česnekem, a opepřete. Přidejte šafrán a vývar z mušlí. Vařte cca 3 minuty, poté vmíchejte smetanu.
4. Přidejte mušle a prohřejte cca 2 minuty.
5. Podávejte v hlubokém talíři posypané čerstvým koprem.