Měkké vánoční perníčky

Připravte si:
- 600 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 200 g teplého medu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 lžičku jedlé sody nebo 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 120 g změklého másla
- 2 vejce
- 2 lžičky perníkového koření
Postup:
Všechny ingredience smíchejte a vypracujte tuhé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 24 hodin odpočinout v lednici. Troubu předehřejte na 160 ˚C. Odpočinuté těsto vyválejte a vykrajujte oblíbené tvary. Pečte na pečicím papíru dozlatova, cca 12 minut.
Ještě teplé perníčky potřete rozšlehaným vejcem.
Nejlepší vybavení na perníčky:
0
















