Úvodní strana/TESCOMA blog/Recepty/Masové/Mečoun ve vakuu marinovaný v sépiové barvě, krevety kořeněné čajem, ovocný salát, kokosový krém
Mečoun ve vakuu marinovaný v sépiové barvě, krevety kořeněné čajem, ovocný salát, kokosový krém
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Náročnost: **
Ingredience (4 porce):
400 g (2 ks) mečouna
4 g sépiové barvy (1 balíček)
4 ks krevet
1 lžíce olivového oleje
sůl, černý sypaný čaj
1 mango
1 broskev nebo nektarinka
1 nashi hruška
1 jablko
1 lžíci citrónové šťávy
250 g kokosového krému
1g agar agaru
- 200 ml kokosového krému a agar agar přiveďte za stálého míchání k varu a vařte 3 minuty. Nechte vychladit a poté rozmixujte dohladka s přidáním zbývajícího krému.
- Očištěné ovoce nakrájejte na malé kostky, zakápněte citrónovou šťávou a promíchejte.
- Rybu osolte, vložte do zip-lock sáčku.(sáček na potraviny 4FOOD). K rybě přidejte sépiovou barvu, sáček uzavřete, pomocí vakuové pumpy odsajte všechen vzduch a sáček s rybou vložte do vody. Pošírujte 10 minut.
- Neoloupané krevety zbavte hlav a rozpulte podélným řezem. Vnitřní stranu krevet posypte drcenými čajem, osolte a zakápněte olivovým olejem. Pečte v troubě při 200° C po dobu cca 2 minut.
- Podávejte vše na jednom talíři.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















