Masová rolka s bulgurem

Masová rolka

cca 20 ks

Ingredience:

  • 300 g mletého kuřecího masa
  • 200 g bulguru
  • 80 g cibule
  • 4 lžičky mletého kari
  • 2 lžička mleté kurkumy
  • Sůl, pepř
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Bulgur propláchněte vodou a uvařte v osolené vodě dle návodu výrobce. Pozor, nerozvařit!
  2. Uvařený bulgur dejte vychladit, přidejte překrájenou cibuli a rozmixujte v mixéru na konzistenci pasty. Smíchejte s vychlazeným masem, které jste ochutili kořením a dejte vychladit na cca 1 hodinu.
  3. Z vychlazené směsi připravte pomocí nástavce v robotu rolky, naplňte je připravenou směsí a smažte v oleji dozlatova. Podávejte teplé.

 

Náplně na cca 20 ks

  1. Bramborová: 200 g brambor, 1 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, chilli.

Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji dozlatova, potom cibuli zbavte oleje pomocí sítka. Brambory ve slupce uvařte doměkka v osolené vodě, sceďte a za tepla rozmíchejte na kaši, smíchejte s osmaženou cibulkou, dochuťte solí, pepřem a chilli kořením. Nechte vychladit v lednici. Vložte do sáčku se širokou špičkou, naplňte rolky a na obou koncích je zmáčknutím uzavřete.

 

  1. Šunková: 60 g hladké mouky, 260 ml mléka, 50 g šunky, 20 g parmazánu, 30 g másla, 20 g cibule, 15 ml oleje, muškátový oříšek, sůl, bílý pepř

Postup: V pánvi zahřejte olivový olej a rozpusťte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a krátce ji osmažte, přidejte šunku krájenou na malé kostičky. Za stálého míchání přidávejte mouku, krátce opražte a přilejte teplé mléko. Směs přiveďte k varu a nechte provařit za stálého míchání cca 15 minut. Na konci přidejte parmazán, muškátový oříšek, sůl a pepř. Směs dejte vychladit do lednice. Vložte do sáčku se širokou špičkou, naplňte rolky a na obou koncích je zmáčknutím uzavřete.

TIP: podávejte s jogurtovomátovým dipem, limetkou a zeleninovým crudités

Budou se vám hodit: