Úvodní strana/TESCOMA blog/Recepty/Masové/Listový salát se zeleninou na thajský způsob s grilovaným hovězím
Listový salát se zeleninou na thajský způsob s grilovaným hovězím
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1676
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1676
Ingredience (4 porce):
- 600 g hovězího boku
- 250 g listových salátů
- 130 g mrkve (1 ks)
- 100 g čerstvý špenát
- 100 g listy červené řepy
- 60 g výhonků hrášku zeleného
- 30 ml olivového oleje (3 lžíce)
- 10 ml sójové omáčky (1 lžíce)
- 8 lístků čekanky
- 5 g hnědého cukru (1 lžička)
- 1 stroužek česneku
- 1 chilli paprička
- 1 dl šťávy z limetky
- 1 lžíce vody
- máta
- koriandr
- bazalka
- sůl
- mletý černý pepř
1. V míse smíchejte najemno nasekaný česnek a chilli, přilijte limetkovou šťávu, vodu, sójovou omáčku, 2 lžíce oleje a hnědý cukr a dejte dresink stranou.
2. V míse smíchejte nastrouhanou mrkev, saláty, hráškové výhonky, bazalku, mátu a koriandr.
3. Hovězí maso osolte a opepřete, potřete olejem a grilujte na rozpálené pánvi.
4. Salát osolte, přidejte olivový olej, promíchejte a vložte na talíř. Maso nakrájejte na tenké plátky a položte k salátu, maso přelijte pikantním dresinkem.
2. V míse smíchejte nastrouhanou mrkev, saláty, hráškové výhonky, bazalku, mátu a koriandr.
3. Hovězí maso osolte a opepřete, potřete olejem a grilujte na rozpálené pánvi.
4. Salát osolte, přidejte olivový olej, promíchejte a vložte na talíř. Maso nakrájejte na tenké plátky a položte k salátu, maso přelijte pikantním dresinkem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















