Kuřecí šunka s olivami
Doba přípravy: 140 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4015
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4015
Ingredience:
1 kg kuřecích prsou50 g vypeckovaných zelených nebo černých oliv
18 g kuchyňské soli
4 g řeznické nakládací solící směsi
1 dl vody
4 g cukru moučka
- Zhruba 2/3 masa nakrájejte na malé kousky cca 2x2 cm, zbytek masa pomelte v mlýnku nebo posekejte v mixéru.
- Připravte roztok soli, řeznické nakládací solící směsi a cukru s 1 dl vody a smíchejte s nakrájeným masem.
- Masovou směs důkladně promíchejte v kuchyňském robotu nejméně 10 minut, případně 20 minut ručně. Před koncem míchání přidejte olivy.
- Šunkovar naplňte masovou směsí cca 1 cm pod horní okraj, po vložení každé vrstvy náplň důkladně stlačujte. Uzavřete, dejte do lednice a nechte 48 hodin odležet.
- Při dušení šunky postupujte přesně podle návodu k použití, hotovou dušenou šunku dejte před porcováním vždy vychladit, čerstvá a svěží vydrží v lednici cca dva dny.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















