Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 140 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 4464
Ingredience (4 porce):
1 kg brambor 300 ml smetany 33% 50 g parmazánu 1 stroužek česneku 1 lžíce sekané čerstvé petrželky nebo pažitky muškátový ořech, sůl, pepř
Zhruba 2/3 masa nakrájejte na malé kousky cca 2x2 cm, zbytek masa pomelte v mlýnku nebo posekejte v mixéru.
Připravte roztok soli, řeznické nakládací solící směsi a cukru s 1 dl vody a smíchejte s nakrájeným masem, přidejte nasekaný tymián.
Masovou směs důkladně promíchejte v kuchyňském robotu nejméně 10 minut, případně 20 minut ručně.
Šunkovar naplňte masovou směsí cca 1 cm pod horní okraj, po vložení každé vrstvy náplň důkladně stlačujte. Šunkovar uzavřete, dejte do lednice a nechte 48 hodin odležet.
Při dušení šunky postupujte přesně podle návodu k použití, hotovou dušenou šunku dejte před porcováním vždy vychladit, čerstvá a svěží vydrží v lednici cca dva dny.