info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Krůtí šunka

ReceptyMasové
4. 10. 2012
Doba přípravy: 140 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4464

Ingredience (4 porce):

1 kg krůtích prsních řízků
300 ml smetany 33%
50 g parmazánu
1 stroužek česneku
1 lžíce sekané čerstvé petrželky nebo pažitky
muškátový ořech, sůl, pepř
  1. Zhruba 2/3 masa nakrájejte na malé kousky cca 2x2 cm, zbytek masa pomelte v mlýnku nebo posekejte v mixéru.
  2. Připravte roztok soli, řeznické nakládací solící směsi a cukru s 1 dl vody a smíchejte s nakrájeným masem, přidejte nasekaný tymián.
  3. Masovou směs důkladně promíchejte v kuchyňském robotu nejméně 10 minut, případně 20 minut ručně.
  4. Šunkovar naplňte masovou směsí cca 1 cm pod horní okraj, po vložení každé vrstvy náplň důkladně stlačujte. Šunkovar uzavřete, dejte do lednice a nechte 48 hodin odležet.
  5. Při dušení šunky postupujte přesně podle návodu k použití, hotovou dušenou šunku dejte před porcováním vždy vychladit, čerstvá a svěží vydrží v lednici cca dva dny.

K přípravě receptu se vám bude hodit