info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Koktejl z kapra

MasovéRecepty
9. 11. 2021
Koktejl z kapra

Ingredience:

  • 150 g nadrobno pokrájené kořenové zeleniny (mrkev a celer),
  • 150 g povařeného masa z kapra,
  • 2 polévkové lžíce creme fraiche nebo Lučiny,
  • sůl, pepř,
  • 1 lžička dijonské hořčice,
  • šťáva z poloviny citronu,
  • 1 lžička posekaných kapar;
ředkvičkový salát:
  • 50 g ředkviček pokrájených na nudličky,
  • pár listů kopru,
  • šťáva z ½ citronu,
  • sůl, pepř;
na dokončení:
  • bílá ředkev,
  • 1 lžíce olivového oleje,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • sůl, pepř
 
Kořenovou zeleninu, maso z kapra, creme fraiche, sůl pepř, citronovou šťávu a dijonskou hořčici smícháme. Nakonec přidáme posekané kapary a lehce promícháme. Připravíme ředkvičkový salát smícháním všech ingrediencí. Bílou ředkev nakrájíme na tenké plátky a naložíme do oleje a citronové šťávy, špetky soli a pepře. Na talíř položíme kolečko marinované ředkve. Pomocí kulaté formičky vytvoříme kopeček salátu. Odstraníme formičku a zaklopíme druhým kolečkem ředkve. Navrch ozdobíme ředkvičkovým salátkem.
 

Budou se vám hodit: