info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Karlovarský knedlík

ReceptyMasové
5. 9. 2013
Doba přípravy: 55 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2803

Ingredience na těsto (4 porce):

  • 500 ml mléka
  • 300 g hrubé mouky
  • 80 g sušené šunky
  • 30 g petrželové nati
  • 8 rohlíků
  • 5 vajec
  • máslo na vytření zapékacích misek
  • sůl, muškátový oříšek
1. Žloutky oddělte od bílků a přidejte do mísy s moukou, dochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, osolte, přilijte mléko a připravte hladké těstíčko.

2. Do mísy s nakrájenými rohlíky přidejte těstíčko, nasekanou petrželku, na kostičky nakrájenou opečenou šunku a vše promíchejte.

3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do směsi.

4. Směsí naplňte máslem vytřené zapékací misky, vložte do napařovacího hrnce a vařte v páře cca.35 minut.

K přípravě receptu se vám bude hodit