Kapr na medu a vídeňský bramborový salát

Připravte si:
na kapří filety na medu:- 8 kapřích filet
- 80 g másla
- 8 lžic medu
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce worcesteru
- 80 g vlašských ořechů
- sůl a pepř
- 1 kg brambory na salát
- 1 červená cibule
- 4 malé kyselé okurky
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce okurkového láku
- hladkolistá petržel
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Filety z kapra omyjte, osušte a dochuťte solí s pepřem. Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcesterem. Směs vetřete do filet a vložte je do máslem vymazaného pekáče. Pak je posypejte nakrájenými ořechy, přelijte zbylou omáčkou z másla a zakryjte alobalem. Po cca 20 minutách pečení alobal sundejte, kapra podlijte trochou vody a dopečte dozlatova.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a všechny nakrájejte na kolečka, stejně tak červenou cibuli. V míse vše smíchejte a postupně dochuťte olejem, hořčicí, solí a pepřem. Podle chuti přidejte také okurkový lák a nakonec zasypejte nasekanou petrželkou.
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a všechny nakrájejte na kolečka, stejně tak červenou cibuli. V míse vše smíchejte a postupně dochuťte olejem, hořčicí, solí a pepřem. Podle chuti přidejte také okurkový lák a nakonec zasypejte nasekanou petrželkou.
Co budete potřebovat:
0
















