Obrázek v notifikační liště
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéKapr na medu a vídeňský bramborový salát

Kapr na medu a vídeňský bramborový salát

Jídelní příbor CLASSIC, souprava 24 ks - obrázek

Připravte si:

na kapří filety na medu:
  • 8 kapřích filet
  • 80 g másla
  • 8 lžic medu
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce worcesteru
  • 80 g vlašských ořechů
  • sůl a pepř
 na vídeňský bramborový salát:
  • 1 kg brambory na salát
  • 1 červená cibule
  • 4 malé kyselé okurky
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžíce okurkového láku
  • hladkolistá petržel

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Filety z kapra omyjte, osušte a dochuťte solí s pepřem. Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcesterem. Směs vetřete do filet a vložte je do máslem vymazaného pekáče. Pak je posypejte nakrájenými ořechy, přelijte zbylou omáčkou z másla a zakryjte alobalem. Po cca 20 minutách pečení alobal sundejte, kapra podlijte trochou vody a dopečte dozlatova.

Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě. Nechte je vychladnout, poté oloupejte a všechny nakrájejte na kolečka, stejně tak červenou cibuli. V míse vše smíchejte a postupně dochuťte olejem, hořčicí, solí a pepřem. Podle chuti přidejte také okurkový lák a nakonec zasypejte nasekanou petrželkou. 

Co budete potřebovat: