info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Kaldoun

ReceptyMasové
3. 10. 2012
Doba přípravy: 90 min
Náročnost: **

Ingredience (4 porce):

Na kaldoun:
2 l kachního vývaru
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
100 g másla
50 g hladké mouky
hladkolistá petržel
sůl, pepř
nudle do polévky
smetana na zjemnění

  1. Omyté husí krky a vnitřnosti vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte celou kořenovou zeleninu, neoloupanou cibuli, česnek a petrželovou nať.
  2. Přiveďte k varu, seberte utvořenou pěnu, přidejte koření a sůl. Nechte táhnout (pozvolna vařit) cca 2 hodiny. Vývar přeceďte.
  3. Na lžíci másla orestujte na nudličky nastrouhanou mrkev s petrželí a dejte stranou.
  4. Na zbylém másle orestujte cibuli nakrájenou najemno a přisypte mouku, krátce orestujte, aby vznikla jíška. Zalijte vývarem a polévku nechte povařit cca 30 minut.
  5. Polévku přeceďte, zjemněte smetanou, vložte orestovanou zeleninu, obrané maso, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a podávejte s nudlemi a nasekanou petrželkou.

K přípravě receptu se vám bude hodit