Na kaldoun: 2 l kachního vývaru 1 mrkev 1 petržel 1 cibule 100 g másla 50 g hladké mouky hladkolistá petržel sůl, pepř nudle do polévky smetana na zjemnění
Omyté husí krky a vnitřnosti vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte celou kořenovou zeleninu, neoloupanou cibuli, česnek a petrželovou nať.
Přiveďte k varu, seberte utvořenou pěnu, přidejte koření a sůl. Nechte táhnout (pozvolna vařit) cca 2 hodiny. Vývar přeceďte.
Na lžíci másla orestujte na nudličky nastrouhanou mrkev s petrželí a dejte stranou.
Na zbylém másle orestujte cibuli nakrájenou najemno a přisypte mouku, krátce orestujte, aby vznikla jíška. Zalijte vývarem a polévku nechte povařit cca 30 minut.
Polévku přeceďte, zjemněte smetanou, vložte orestovanou zeleninu, obrané maso, dochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a podávejte s nudlemi a nasekanou petrželkou.