Rádi bychom vám ukazovali jen to, co vás zajímá, tedy neotřelé nápady pro vaření a bydlení. Nejen to nám umožní soubory cookies. Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech typů cookies, v části „Předvolby“ si můžete vybrat, které povolíte. Souhlas lze odmítnout kliknutím na „Odmítnout vše“ (netýká se tzv. základních cookies). Nastavení lze kdykoliv změnit. Další informace najdete v Informacích o zpracování osobních údajů.
Doba přípravy: 60 min Náročnost: *** Energetická hodnota (kJ): 3431
Ingredience (4 porce):
800 kachních prsou s kůží (4 ks)
600 g brambor
100 g čerstvého špenátu
100 g másla
8 blum
2 lžíce cukru krystal
1 vanilkový lusk
1 dl mléka
sůl
mletý bílý pepř
1. Oloupané vařené brambory propasírujte, přidejte polovinu másla, zrníčka z vanilkového lusku, osolte, přilijte horké mléko a vše promíchejte.
2. Polovinu omytých blum vypeckujte, povařte ve vodě s cukrem doměkka a rozmixujte. Rozmixované blumy případně zredukujte na mírném ohni.
3. Kachní prsa opečte kůží dolů na rozpálené pánvi bez tuku, osolte, opepřete a pečte ve vyhřáté troubě při 200 ̊ C cca.15 minut. Po upečení nechte kachní prsa cca 10 minut odpočinout na teplém místě.
4. Na pánvi s máslem nechte zavadnout špenátové listy, dle chuti osolte a opepřete.
5. V omáčce z rozmixovaných blum prohřejte zbylé blumy a zjemněte máslem.
6. Bramborovou kaši naservírujte na střed talíře, přidejte špenát s máslem, na plátky nakrájená kachní prsa, která přelijte omáčkou a obložte celými povařenými blumami. Dekorujte kachní šťávou.