• Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJehněčí guláš z tlakového hrnce

Jehněčí guláš z tlakového hrnce

ReceptyMasové
5. 4. 2023

Do 4litrového tlakového hrnce budete potřebovat:

  • 1 kg jehněčího masa (kližka, plec, kýta nebo kombinace)
  • 50 ml oleje
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 2 ks nadrobno nakrájené cibule
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 l vody nebo vývaru
  • 1 ks červené a zelené papriky
  • majoránka a česnek dle chuti
  • 2 lžíce hladké mouky a 2 lžíce másla na zásmažku

Postup:

Opečte cibulku na oleji dozlatova. Přidejte maso, osolte, opepřete a opečte ze všech stran. Přimíchejte protlak, krátce orestujte, přisypte papriku, opět krátce orestujte a zalijte vývarem nebo vodou. Ochuťte rozmačkaným česnekem a uzavřete tlakový hrnec. Vařte doměkka cca 30 minut dle návodu k tlakovému hrnci. Uvařené maso vyjměte a šťávu zahustěte zásmažkou, 15 minut vařte za občasného promíchání. Do šťávy vraťte maso, obě papriky nakrájené na proužky a povařte cca 10 minut. Dochuťte majoránkou. Guláš nejlépe chutná s čerstvě nakrájenou cibulí, krajícem domácího chleba nebo knedlíkem.
 

Přípravu a servírování tohoto jídla vám usnadní: