info text
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéJak připravit domácí utopence s cibulí

Jak připravit domácí utopence s cibulí

ReceptyMasové
1. 4. 2025
Domácí utopence s octem jsou oblíbenou českou specialitou. Základem úspěchu přípravy jsou kvalitní špekáčky, cibule a výborně vyvážený octový nálev s kořením, který masu dodá nezaměnitelnou chuť.
Chystáte-li se připravit domácí utopence s cibulí, oceníte praktickou soupravu na nakládání hermelínu, která je ideální nejen na sýry, ale skvěle poslouží právě i při nakládání utopenců. Díky ní si tuto tradiční pochoutku připravíte pohodlně doma a podle své chuti.
Souprava na nakládaný hermelín DELLA CASA - obrázek
Vyzkoušejte náš tradiční recept na utopence.

Připravte si:
  • 2 kg špekáčků
  • 800 g cibule
  • 0,75 l vody
  • 0,5 l octa
  • špetka soli
  • 2 lžíce cukru
  • 16 kuliček nového koření
  • 16 kuliček pepře
  • 8 feferonek
Postup:
Cibuli a špekáčky rozkrájejte a naskládejte střídavě do nádoby. Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povařte cca 10 minut, nechejte vychladnout a tímto nálevem zalejte připravené špekáčky. Nechejte odležet ideálně týden, ale již po 2 dnech jsou utopence vhodné k jídlu.

Budou se hodit: