Jak připravit domácí utopence s cibulí
Domácí utopence s octem jsou oblíbenou českou specialitou. Základem úspěchu přípravy jsou kvalitní špekáčky, cibule a výborně vyvážený octový nálev s kořením, který masu dodá nezaměnitelnou chuť.
Chystáte-li se připravit domácí utopence s cibulí, oceníte praktickou soupravu na nakládání hermelínu, která je ideální nejen na sýry, ale skvěle poslouží právě i při nakládání utopenců. Díky ní si tuto tradiční pochoutku připravíte pohodlně doma a podle své chuti.

Vyzkoušejte náš tradiční recept na utopence.
Připravte si:
Cibuli a špekáčky rozkrájejte a naskládejte střídavě do nádoby. Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povařte cca 10 minut, nechejte vychladnout a tímto nálevem zalejte připravené špekáčky. Nechejte odležet ideálně týden, ale již po 2 dnech jsou utopence vhodné k jídlu.
Připravte si:
- 2 kg špekáčků
- 800 g cibule
- 0,75 l vody
- 0,5 l octa
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 16 kuliček nového koření
- 16 kuliček pepře
- 8 feferonek
Cibuli a špekáčky rozkrájejte a naskládejte střídavě do nádoby. Vodu s octem, cukrem, feferonkami a kořením povařte cca 10 minut, nechejte vychladnout a tímto nálevem zalejte připravené špekáčky. Nechejte odležet ideálně týden, ale již po 2 dnech jsou utopence vhodné k jídlu.
Budou se hodit:
0

















