Úvodní strana/TESCOMA blog/Recepty/Sladké dobroty/Jablečný tart s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou
Jablečný tart s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4501
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4501
Ingredience (4 porce):
400 g listové těsto
3 jablka
1 lžíce cukru krystal
2 dl smetany
4 kopečky vanilkové zmrzliny
50 g másla
200 g cukru krystal
hladká mouka na podsypání
moučkový cukr na posypání
- Oloupaná jablka zbavte jádřinců a na struhadle nakrájejte na plátky.
- Listové těsto rozválejte na cca. 0,3 mm silný plát, propíchejte děrovacím válečkem a plátky jablek naskládejte na těsto tak, aby se překrývaly.
- Potřete rozpuštěným máslem, posypte krystalovým cukrem a pečte v předehřáté troubě při 190 °C dozlatova.
- Smíchejte cukr s vodou, dejte vařit a nechte zkaramelizovat. Poté vmíchejte smetanu, odstavte a zjemněte máslem.
- Jablečný tart servírujte s kopečkem vanilkové zmrzliny a karamelovou omáčkou.
Mohlo by se vám hodit:
0
















