Italský krevetový špíz
Doba přípravy: 85 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1851
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1851
Ingredience (4 porce):
- 1000 g čerstvých krevet
- 300 g strouhanky
- 150 ml olivového oleje
- 125 ml rostlinného oleje
- 200 ml oleje na smažení
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sekané listové petrželky
- ½ citrónu
- sůl, pepř
1. Oloupané a očištěné krevety zbavené střívek promíchejte v míse s rostlinným a olivovým olejem.
2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petržel a přisypte strouhanku. Důkladně obalte ve strouhance.
3. Přikryjte a nechte marinovat nejméně 1 hodinu.
4. Obalené krevety napichujte na jehlu a smažte po obou stranách v rozpáleném oleji. Usmažené, osušené krevety zakápněte citrónovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petržel a přisypte strouhanku. Důkladně obalte ve strouhance.
3. Přikryjte a nechte marinovat nejméně 1 hodinu.
4. Obalené krevety napichujte na jehlu a smažte po obou stranách v rozpáleném oleji. Usmažené, osušené krevety zakápněte citrónovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0

















