info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéHamburger s karamelizovanou cibulí

Hamburger s karamelizovanou cibulí

MasovéRecepty
8. 5. 2012
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5367

Ingredience (4 porce):

  • 400 g vepřové plece,
  • 400 g hovězí plece,
  • 4 sezamové hamburgerové bulky,
  • 2 vejce,
  • 2 cibule,
  • 4 stroužky česneku,
  • 4 lžíce oleje

Na ozdobu:

  • 1 kg cibule (cca 15 ks)
  • 200 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 dl koňaku nebo brandy
  • 0,5 dl červeného vinného octa
  • lžička čerstvého tymiánu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • kečup
1. Hovězí a vepřové maso umelte nahrubo i s cibulí.

2. Do směsi přidejte vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a trochu másla.

3. Vše řádně promíchejte, aby vznikla kompaktní hmota a nechejte uležet v lednici.

4. Cibuli nakrájejte na menší kostky a společně s tymiánem ji pozvolna restujte na másle, po chvíli přidejte cukr a nechejte jej mírně zkaramelizovat, poté zastříkněte vinným octem a vyduste do měkka.

5. Nakonec k cibuli přidejte koňak a dochuťte ji solí a pepřem.

6. Sezamové hamburgerové bulky rozpulte a na rozehřáté pánvi bez tuku lehce opečte po vnitřních stranách.

7. Navlhčenýma rukama vytvarujte z odleželé masové směsi 4 stejně velké hamburgery.

8. Na pánvi rozehřejte olej a hamburgery opékejte na mírném ohni z obou stran 8-10 minut.

9. Spodní část bulky potřete kečupem, přidejte zeleninovou oblohu dle chuti, na ni položte horký opečený hamburger, který poklaďte karamelizovanou cibulí a zakryjte horní částí hamburgerové bulky.

K přípravě receptu se vám bude hodit