Hamburger s karamelizovanou cibulí
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5367
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 5367
Ingredience (4 porce):
- 400 g vepřové plece,
- 400 g hovězí plece,
- 4 sezamové hamburgerové bulky,
- 2 vejce,
- 2 cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 4 lžíce oleje
Na ozdobu:
- 1 kg cibule (cca 15 ks)
- 200 g másla
- 100 g cukru
- 1 dl koňaku nebo brandy
- 0,5 dl červeného vinného octa
- lžička čerstvého tymiánu
- sůl
- mletý černý pepř
- kečup
1. Hovězí a vepřové maso umelte nahrubo i s cibulí.
2. Do směsi přidejte vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a trochu másla.
3. Vše řádně promíchejte, aby vznikla kompaktní hmota a nechejte uležet v lednici.
4. Cibuli nakrájejte na menší kostky a společně s tymiánem ji pozvolna restujte na másle, po chvíli přidejte cukr a nechejte jej mírně zkaramelizovat, poté zastříkněte vinným octem a vyduste do měkka.
5. Nakonec k cibuli přidejte koňak a dochuťte ji solí a pepřem.
6. Sezamové hamburgerové bulky rozpulte a na rozehřáté pánvi bez tuku lehce opečte po vnitřních stranách.
7. Navlhčenýma rukama vytvarujte z odleželé masové směsi 4 stejně velké hamburgery.
8. Na pánvi rozehřejte olej a hamburgery opékejte na mírném ohni z obou stran 8-10 minut.
9. Spodní část bulky potřete kečupem, přidejte zeleninovou oblohu dle chuti, na ni položte horký opečený hamburger, který poklaďte karamelizovanou cibulí a zakryjte horní částí hamburgerové bulky.
2. Do směsi přidejte vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř a trochu másla.
3. Vše řádně promíchejte, aby vznikla kompaktní hmota a nechejte uležet v lednici.
4. Cibuli nakrájejte na menší kostky a společně s tymiánem ji pozvolna restujte na másle, po chvíli přidejte cukr a nechejte jej mírně zkaramelizovat, poté zastříkněte vinným octem a vyduste do měkka.
5. Nakonec k cibuli přidejte koňak a dochuťte ji solí a pepřem.
6. Sezamové hamburgerové bulky rozpulte a na rozehřáté pánvi bez tuku lehce opečte po vnitřních stranách.
7. Navlhčenýma rukama vytvarujte z odleželé masové směsi 4 stejně velké hamburgery.
8. Na pánvi rozehřejte olej a hamburgery opékejte na mírném ohni z obou stran 8-10 minut.
9. Spodní část bulky potřete kečupem, přidejte zeleninovou oblohu dle chuti, na ni položte horký opečený hamburger, který poklaďte karamelizovanou cibulí a zakryjte horní částí hamburgerové bulky.
K přípravě receptu se vám bude hodit
0
















